Lessystemen Zwemles

De zwemlessen zijn opgebouwd uit 3 fasen

Fase 1

Deze groep wordt watervrij gemaakt en leert de beenslag van alle slagen. Daarnaast wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de speciale vaardigheden die bij het diploma A horen, zoals drijven, duiken en potloodspringen, watertrappelen en onderwater zwemmen.

Fase 2

Bij deze groep wordt de beenslag verbeterd en wordt er gestart met het aanleren van de armslag en de combinatie van de schoolslag. Het gebruik van kurken wordt verminderd. De groep verbetert de speciale vaardigheden die bij het diploma A horen, zoals drijven, duiken en potloodspringen en maakt een begin met door het gat zwemmen.

Fase 3

Bij deze groep worden de slagen geperfectioneerd. De kurken worden definitief afgebouwd. De groep beheerst aan het einde van de fase alle speciale vaardigheden die bij het diploma A horen, zoals drijven, duiken, potloodspringen en door het gat zwemmen. Na deze fase gaan de kinderen over naar de afzwemgroep. In deze 45 minuten lessen wordt gewerkt aan de conditie door lange afstanden te zwemmen. Ook wordt er geoefend met het zwemmen met kleren aan. Natuurlijk worden de speciale vaardigheden herhaald. Na een aantal weken zijn de kinderen klaar om diploma te zwemmen.