WS Twente wint Internationaal toernooi [19/09/2017]

Traditioneel werd ook dit jaar het zwemseizoen geopend met  het tweedaagse “internationales Einladungsschwimmen” bij sporvereniging Epe, net over de grens bj Gronau. Reden voor velen van ons om nog een laatste keer de tent of de caravan te pakken om gezellig met elkaar rond de WS Twente tent het eind van de zomer te vieren.

Zoals een van de ouders het verwoordde, werd het dit jaar, “een zeiknat, maar reuze gezellig en Super georganiseerd weekend!”  De regen kwam vooral zaterdagmorgen met bakken uit de hemel, maar daarna werd het droog en zondag was het zelfs aangenaam zonnig. En wat is er nou lekkerder dan  samen ontbijten met een vers broodje van bakker Koehorst en een gebakken eitje in de tent bij Jan en Jeanette.

Je zou het bijna vergeten, maar ook op sportief vlak waren het twee prachtige dagen. Ook voor de jongste deelnemers konden dit jaar voor het eerst estafettes geformeerd worden. De dames haalden 1x brons en 1x zilver, maar Nils, Noah, Mees en Jasper bleken op alle estafetteafstanden onverslaanbaar; 3x goud. Ook op de individuele afstanden werd  er door veel zwemmers zo vlak na de vakantie meteen een PR neergezet. En toen op zondagavond met gezamelijke krachten de tenten weer ingepakt waren, bleek WS Twente van de maar liefst 19 deelnemende verenigingen de sterkste, waardoor de wisselbeker nu rouleert onder de jongste zwemmers.