2e editie van de Wedstrijd Zonder Naam [18/03/2018]

Zondag 18 maart was het tijd voor de 2e editie van de Wedstrijd Zonder Naam. Deze bijzondere ‘naam’ is voor een onderlinge wedstrijd van de mastersafdeling die niet om officiële tijden draait, maar om gezelligheid en de mogelijkheid om een keer ervaring op te doen met wedstrijden. Er waren masters aanwezig die nog nooit een wedstrijd hadden gezwommen, masters die na een lange tijd weer eens wilden kijken waar ze stonden of masters die gewoon eens gezellig onderling tegen elkaar wilden racen.

Dat leidt ook tot mooie prestaties met onderlinge duels waarin de zwemmers elkaar flink uitdagen. In het programma werden afstanden tussen de 25 meter en 200 meter gezwommen. Bij de 25 meter afstanden mag natuurlijk niets misgaan, dus werden de starts veel geoefend tijdens het inzwemmen. De onervaren zwemmers kregen de nodige tips over de startprocedure en werden flink aangemoedigd tijdens races. Door de vele zwemmers zonder inschrijftijden waren er ook veel verrassingen: beginnende zwemmers die iedereen verbazen met hun snelheid of zwemmers die onverwachts voor liggen op tegenstanders in hun serie.

Vooral bij de 100 meternummers was de onderlinge strijd enorm. Voor veel zwemmers was het een extra uitdaging om de race goed in te delen, want afstanden volgden elkaar snel op en veel deelnemers hadden zich (soms bewust, soms onbewust) op veel onderdelen ingeschreven. Af en toe kon een zwemmer zelfs na de finish in de ene race gelijk weer op het startblok klimmen voor de volgende. Met de vermoeidheid van vorige races in de armen en benen werden heel wat spannende laatste banen gezwommen.

Bij de estafettes werden spontaan nog extra teams samengesteld, waarbij jong en oud en onervaren/ervaren in hetzelfde team zaten. Deze mix zorgt voor races, waarbij vooraf niet ingeschat kan worden wie er gaat winnen.

Voor de wedstrijd waren heel wat vrijwilligers nodig, maar gelukkig waren er veel mensen binnen de vereniging bereid een handje te helpen. Door de vrijwilligers en goede organisatie verliep de wedstrijd vlekkeloos. De wedstrijd werd afgesloten met een drankje in Het Startblok.

Helaas was de deelname dit keer beperkt en hoopt de organisatie voor de volgende editie dat veel mensen deze laagdrempelige mogelijkheid gebruiken om eens te proeven aan het zwemmen van wedstrijden.