Eerste bijeenkomst oudercommissie afdeling Selectiezwemmen [24/03/2018]

Recentelijk kwam voor het eerst de Oudercommissie van de afdeling Selectiezwemmen bij elkaar. Uit elke selectie denken 2 ouders mee over het reilen en zeilen binnen de club. Voor de Zwemcommissie zijn ze de voelsprieten binnen de afdeling. Door met elkaar ervaringen uit te wisselen kunnen vragen die leven beantwoord worden. Oplossingen die in de ene selectie werken, kunnen mogelijk ook elders worden toegepast.

Zo ging het gesprek de eerste keer over de zaken als; hoe halen we meer jonge zwemmers binnen de club, de wens  om meer op techniek te trainen, het nut van een trainerscoördinator om communicatie met ouders en met trainers onderling te stroomlijnen, het tijdig doorspreken van kansen, mogelijkheden en doelen ver voor een zwemmer van selectie verandert. Maar ook blijkt het voor ouders die net bij de vereniging betrokken raken, nog steeds moeilijk om inzicht te krijgen in de clubstructuur en het wedstrijdaanbod. Enkele meer ervaren ouders brachten in dat het soms onduidelijk is waarom zwemmers niet worden uitgenodigd voor bepaalde wedstrijden, terwijl dat qua leeftijd wel zou kunnen en soms de enige kans is om op een afstand een tijd te neer te zetten.  Erwin bracht het gebrek aan trainingsuren bij de Minioren ter sprake en kon met een toezegging naar huis dat een oplossing nabij was.

Denkt U nu, “goh, maar wat komt er dan uit zo’n gesprek”, of “ik heb ook nog wel een dingetje”, spreek dan tijdens de training gewoon met een van de leden van uw selectie. Die delen graag hun opgedane kennis.

We zoeken naast Erwin Boswinkel (vader van Mirte) overigens nog een ouder bij de Minioren die ook best drie gezellige avonden per jaar wil meespreken.

Selectie Ouder   Kinderen
AquaMania/SK Veronika Trifunovic Dusan en Darko
AquaMania Fleur Meenink Olivia en Vera
Swimkick Yvonne Blijenberg Wies Bekhof
Swimkick Natasja Hoog Myrthe Hoog-Antink
Minioren Erwin/Eriko Boswinkel Mirte Boswinkel
Minioren      
2de Peter Meulenkamp Ilse Meulenkamp
2de Nico Freriksen Jordi Freriksen
1st Kristel Mulder Mick Mulder
1st Sophie Tanate Neomie Koetsier
Gespreksleider Gerben van den Berg Noa Zoe