Wafels, koffie en gezelligheid [31/03/2018]

Omdat we als vereniging ook graag maatschappelijk een steentje bij willen dragen organiseren de masters van WS Twente al een aantal jaren een gezellige middag in het Borsthuis. En vanmiddag was dan weer zover. Maar liefst 24 leden hadden zich aangemeld. Iedereen verzamelde zich in het zonnetje op de parkeerplaats. Eenmaal binnen trokken de laatsten nog even gauw hun WS Twente polo aan. De tassen werden goed opgeborgen en toen kon het echt beginnen.

Twee ‘bak’ duo’s werden gevormd: Ivo en Hans, José en Marijke. De rest ging allemaal naar boven, om bij de afdeling ’t Woolde de eerste bewoners op te halen. Niet iedereen was direct enthousiast, maar al gauw ontstond er een hele uittocht van rolstoelen en rollators. Met z’n allen in de lift en beneden aangekomen konden we de eerste wafels al ruiken. Alle bewoners kregen koffie en een wafel met jam of slagroom. Een enkeling zoals Henk lustten er wel twee – met zoveel mogelijk slagroom! Alle leden mengden zich gezellig tussen de bewoners en Annemarie zorgde voor muziek. Na een paar minuten werden nog meer bewoners gebracht, die na enige twijfel toch ook wel graag een wafel wilden proeven. Na een half uurtje was het tijd om de bewoners weer terug te brengen naar de afdeling. De afdeling ’t Kieviet was namelijk aan de beurt!

Het hele circus begon weer van voor af aan. Ophalen, lift in, koffie, wafels en kletsen. Een mevrouw uit Friesland vertelde dat ze in ’t café geboren was en heel Friesland zwemles heeft gegeven. Ondertussen bleven de bakkers stevig doorbakken. Er waren zo ontzettend veel wafels, dat Marion en Annelette zelfs de achtergebleven bewoners nog van wafels konden voorzien.

Nadat alle bewoners weer waren teruggebracht, konden ook alle leden nog even nagenieten met een drankje en – hoe kan het ook anders – een wafel!

Het was een zeer geslaagde middag. Iedereen bedankt voor het enthousiasme en Anita voor het regelen van deze zeer betekenisvolle activiteit.