Zwemtrainer Roy Verveld neemt afscheid [13/07/2018]

Vrijdagavond 29 juni heeft Roy Verveld afscheid genomen als Selectiecoördinator en trainer van de Miniorenselectie (voorheen Speedo). Onder toeziend oog van veel ouders en collega-trainers hield hij een warme toespraak waarin hij zijn zwemmers en zwemsters veel succes wenste voor de toekomst. Uiteraard hadden de minioren daarvoor nog wel even flink gezwommen en aan techniek gewerkt onder zijn gepassioneerde leiding. Verschillende zwemmers kregen nog wat extra techniektips mee.

Roy heeft gedurende 46 jaar trainingen verzorgd bij o.a. EZC Enschede en de laatste 12 jaar bij WS Twente. Hij is bij WS Twente begonnen als Hoofdtrainer van de 1e Selectie en droeg bij aan de promotie naar de Hoofdklasse waarin we nu nog actief zijn. Sinds een aantal jaren trainde hij de Miniorenselectie om voor aanwas van de 1e Selectie en ook de 2e Selectie te zorgen.

Afdelingsvoorzitter Selectiezwemmen Arno Hofmeijer bedankte Roy voor zijn inzet, kennis en passie en wenste hem een fijne en welverdiende vakantie toe. Hij overhandigde Roy namens de hele groep een aantal geschenken en namens de Zwemcommissie een dinerbon.
Verder werd in dezelfde speech bekend gemaakt dat Mathieu Boers volgend jaar de rol van Roy als Selectiecoördinator en trainer van de Minioren overneemt. Mathieu heeft zelf een sterke zwemachtergrond, heeft de trainerscursus onder begeleiding van Roy gedaan en geeft inmiddels al weer twee jaar training bij de 2e Selectie en de Masters. Mathieu maakte van de gelegenheid gebruik om zijn enthousiasme aan de groep te tonen. Mathieu zal ook aanwezig zijn bij de laatste twee trainingen van het seizoen.