De kop is eraf [23/09/2018]

Het wedstrijdseizoen is weer begonnen. WS Twente meldde zich in Markelo voor het 1ste deel van het Minioren-Junioren Circuit met een groep van 40 zwemmers (waarin 4 selecties vertegenwoordigd waren). Voor de meesten het eerste moment om te kijken hoe het is gesteld met de vorm na de vakantie.

Eenmaal in het mooie zwembad aangekomen, bleek er toch wat te weinig zitruimte te zijn voor alle zwemmers. Een roulatiesysteem is ingevoerd zodat iedereen toch even zijn of haar rustmoment kon pakken. Ook was het oppassen voor de scheidsrechter langs de smalle badrand. Je had zo een schouderduw te pakken. Maar dit alles mocht de pret en sfeer niet drukken.

Dankzij de flexibiliteit, de inzet van de zwemmers, de 3 zich in het zweet werkende ploegbegeleiders en de aanmoedigen vanaf de tribune zijn er toch mooie resultaten gehaald.

Met  15 gouden, 7 zilveren en 5 bronzen medailles hebben onze zwemmers zich weer goed laten zien. Ook in de estafettes bleek WS Twente de sterkste. Zowel de dames als heren sleepten de gouden medaille in de wacht en bij de heren werd door het 2e team ook nog de bronzen medaille binnen gehaald. Wat een kanjers.

Al met al dus een positieve en vruchtbare dag. Een resultaat waar weer op gebouwd kan worden.

WS Twente, Jacqueline Engbers