Super competitiestart 2e Selectie [09/10/2018]

De zwemcompetitie is weer van start gegaan. Door het hele land gaan teams van bijna alle verenigingen met elkaar de strijd aan op nationaal en regionaal niveau .

Waar WS Twente 1 uitkomt in de Hoofdklasse, zwemmen onze toppers van de 2e selectie  op het hoogste regionale niveau. In de 1ste klasse Regio Oost zitten nog 15 andere teams. Wij zwemmen onze 4 rondes met OZ&PC uit Oldenzaal, Het Ravijn uit Nijverdal en De Berkelduikers 2 uit Lochem.

Doordat 3 van de 4 verenigingen zich met meer dan 45 zwemmers per vereniging te hebben ingeschreven,  dreigde de wedstrijd te lang te duren en moesten we veel zwemmers uit het programma halen. Hierdoor reisde “WS Twente 2” slechts met 35 (van de 57) ervaren en onervaren competitie zwemmers af naar Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal.

Deze tegenslag deed ons de moed niet in de schoenen zakken. Integendeel … Met de aanmoedigen van alle aanwezige trainers, zwemmers, meegereisde supporters en de WS Twente "toeter” haalden alle zwemmers het beste in zich zelf naar boven. Van de 83 starts eindigde er maar liefst 46 in een PR, er werden goede estafettes gezwommen en maar liefst 15 eerste, 10 tweede en 9 derde plaatsen behaald. Wat een prestatie !!!

Dit alles resulteert erin dat we nu 2e staan in Regio Oost (op minder dan 18 punten verschil met nummer 1) en landelijk zelfs 6e van de 62 clubs.  GEWELDIG, wat een superstart.

De volgende competitiewedstrijd is op 13 januari in het Zwembad het Ravijn in Nijverdal. Dan starten onder andere de zwemmers die nu thuis moesten blijven. Met de juiste focus kunnen we op deze voet doorgaan.

De laatste wedstrijd van het seizoen is een thuiswedstrijd. In Oldenzaal was de sfeer al geweldig, maar stel je de ambiance eens voor als we er dan nog steeds zo goed voor staan en we gaan voor het kampioenschap….

WS Twente, Jacqueline Engbers