Hulde voor 3 nieuwe gediplomeerde trainers [18/10/2018]

Het is van groot belang dat we binnen de vereniging voldoende opgeleide trainers hebben.

Kimo, Ester en Ties zijn vorig jaar begonnen met de cursus “trainer wedstrijdzwemmen 2” onder leiding van onze KNZB opleider Marcel. 

Een 1 jarige cursus voor beginnende trainers waarin geleerd wordt om bij enthousiaste jeugdige wedstrijdzwemmers de basisvaardigheden van zwemmen verder aan te leren of te verbeteren. In de opleiding wordt daarom veel aandacht besteed aan de zwemtechnieken van de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. En ook hoe je deze op een positieve, leuke en goede manier kan overbrengen.

Kimo, Ester en Ties gingen de uitdaging aan. Met veel plezier en enthousiasme hebben ze de opleiding gevolgd maar het bleek toch wel wat zwaarder dan verwacht. Naast de 7 bijeenkomsten (waarin je in de schoolbanken zat maar ook in het water lag) had je ook de nodige schriftelijke en praktijk opdrachten. Zo moesten ze 3 trainingen maken en uitvoeren, een activiteit organiseren voor WS Twente en techniek trainingen geven.

Uiteindelijk leverden ze hun portfolio in en was het afwachten……..en op dinsdag 18 september hebben ze hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Kimo, Ester en Ties, namens heel WS Twente VAN HARTE GEFELICITEERD

en natuurlijk Marcel bedankt voor het opleiden.