Team 2 behoudt nipt eerste plek [10/02/2019]

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.  Dit gezegde gaat dit seizoen dubbel op voor Team 2 van WS Twente.

Terwijl buiten de regen tegen de ruiten sloeg, trad het team afgelopen zaterdag aan in zwembad De Beemd in Lochem om de 1e positie te verdedigen in de hoogste regionale competitie. Ondanks dat de verwarming binnen voor een veel te hoge temperatuur zorgde om goede tijden te mogen verwachten, werd in het vuur van de strijd en onder luide toejuichingen het ene PR na het andere gezwommen.  

Natuurlijk telt bij zwemmen de individuele prestatie, maar als je door al je teamgenoten samen zó luid toegejuicht wordt zoals zaterdag het geval was, dan zwem je sneller. Zoals een enthousiaste toeschouwer opmerkte: " Die zwemmers gaan hier gewoon door de geluidsbarrière". Iedereen verscheen volop geconcentreerd en super scherp aan de start. Op twee enigszins discutabele dissen na, werden er dan ook geen punten verspild.

En het bleek te helpen. Met slechts nog één wedstrijd te gaan, staat WS Twente Team 2 ook na deze derde ronde nog steeds bovenaan. Op zaterdag 23 maart aanstaande gaat de ploeg op voor het kampioenschap. Het wordt een thriller van de bovenste plank. Per wedstrijd worden er zo'n 4400 punten bij elkaar gezwommen. Letterlijk elke seconde telt want de concurrentie staat op slechts 23 seconden afstand.

"We zijn nu heel dicht bij het doel dat we ons zelf gesteld hebben aan het begin van het seizoen", zegt hoofdtrainer Paul Jurcka.

"Alles moet goed gaan, willen we het ook redden. Ik heb er vertrouwen in. We gaan er vol voor. Tegelijkertijd moeten we niet uit het oog verliezen dat we sporten voor ons plezier. Zo'n team te zien groeien, de onderlinge band en de beleving, dat is eigenlijk waar je het voor doet."

Foto: Inmiddels wordt er al weer volop getraind om de voorsprong te verdedigen.