33e Internationale zwemtoernooi Epe [12/09/2019]

Op 7 en 8 September werd het 33e Internationale open zwemtoernooi gehouden in het Duitse Epe.

Met 21 deelnemende verenigingen en 480 zwemmers, werden in twee lange dagen meer dan 2000 starts op alle denkbare zwemdisciplines afgeroepen.

Titelverdediger WS Twente was tegen beter weten in ook weer uitgenodigd voor dit uitermate gezellige zwemfestijn.

Voor het teambuilding gevoel werd op vrijdagavond het WS-Twente veld al bezet door de eerste zwemmers en begeleiders met tentjes en caravans.

Onder oer-Hollandse luchten met veel zon op zaterdag en veel regen op zondag, en omringd door kraampjes met plaatselijke Duitse specialiteiten, werd er in het toch wel koude “50 meter Bültenfreibad” supergoed gezwommen door onze Minioren, Junioren, Selectie-zwemmers, Masters en oudere jongeren. Op heel veel afstanden zijn er door de WS-Twente zwemmers medailles bij elkaar gezwommen en klommen we vaak op het podium. Naast de individuele medailles werden door onze zwemmers ook punten behaald voor het verenigingsklassement. Met groot overmacht is de wisselbeker opnieuw gewonnen door WS Twente. Met een zwembadlengte voorsprong en 1283 punten in totaal lieten we ZVV Vaassen (1044 punten) en de gastheer SVE (500 punten) ver achter ons.

Het was voor de club en alle supporters een superleuk en sportief weekend. Goed georganiseerd en natuurlijk felicitaties voor alle zwemmers en medaillewinnaars. Tot volgend jaar.