Epe 2014 was weer grandioos! [19/09/2014]

Een verslag door Marjolein Lenderink.
 

Het weekend van 6-7 september Epe.

Afgelopen weekend was WS Twente aanwezig bij de 28e Internationale Einladungsschwimmen um die Wanderpokale der Sparkasse te Epe (Duitsland).
 
Vanuit WS Twente waren we met 83 deelnemers van jong tot oud. Van beginnende tot ervaren zwemmers hebben zeer divers gezwommen: van korte tot lange afstanden.
In de mooie nieuwe tenten en met goed verzorgde catering kon het weekend wat dat betreft in ieder geval al niet meer stuk!
Op zaterdag heeft het mooie weer ons helaas even in de steek gelaten na een zeer zonnige start. Tijdens het avondeten, het avondspel voor een grote groep fanatieke zwemmers (en 2 vaders niet te vergeten) en de gezelligheid die daarop volgde, was dit echter snel weer goed gemaakt.
 
De zondag begon na een stevig ontbijt met roerei en zeer divers brood en beleg met inzwemmen om 8 uur (!). Dit bleek toch wat vroeg voor enkele zwemmers maar ook ouders. De opstart ging wat langzamer maar was er niet minder gezellig om!
De zon kwam gelukkig toch weer door waardoor ook alle natte tenten en spullen nog even konden drogen.
 
Een groot aantal deelnemers heeft op 1 of meerdere afstanden een gouden medaille gewonnen: Ellody Ausma (2003), Noa van de Berg (2003), Mathieu Boers (1998),  Eline Brok (2001),  Twan Eenkhoorn (1998) , Irene Fredriks (2001), Sem de Goei (2002) , Inez Heideman (1975) , Dago Hofmeijer (2006), Luna Hofmeijer (2004), Niels Hofmeijer (2000), Niels Kemperink (1996), Merel Kraaijenhof (1999),Torben Lammerdink (1999), Thomas de Lange (1997), Janneke Lenderink (2001), Luuk ter Mors (1998), Lennart Muijzer (1999), Lieke Oude Lenferink (2002), Lotte Oude Lenferink (2000), Stef Poolman (1999), Marcel Reefhuis (1981), Anouk Rekers (1997), Ewoud Rupert (1978), Jesse Derk van Schravendijk (1997), Hans-Jan Westerhof (1997), Deborah Wilms (1998) en Geralda Woolderink(1998).  
Daarnaast is er door vijf verschillende estafetteploegen ook een gouden plak behaald.
Naast deze successen zijn er ook vele zilveren en bronzen medailles behaald en zijn er veel PR's (Persoonlijk Records) gezwommen.
 
Naast de zwemwedstrijd was er ook de bekendmaking en huldiging van de clubkampioenen seizoen 2013-2014.
Bij de minioren 1-2-3 zijn Esther Engbers en Dago Hofmeijer de clubkampioenen geworden. Bij de minioren 4-5 zijn  Luna Hofmeijer en Lukas Binnenkamp de clubkampioenen geworden en zijn Ellody Ausma en Jort van der Vlag tweede geworden en Jasmijn van der Ent en Wout van de Riet derde.
Bij de Minioren 6 (jongens) is Sem de Goei clubkampioen geworden, Luc Veenstra is tweede geworden en Olaf Ophuis is als derde in het klassement geëindigd.
Bij de junioren 1-2 zijn Janneke Lenderink en Niels Hofmeijer clubkampioen geworden. Op de tweede plaats in het klassement zijn Romee Beverdam en Rico Rudiger geëindigd en de derde plaats is voor Carlijn Hanste en Jurre ten Dam. 
Bij de junioren 3 (meisjes) is Zita Hofmeijer clubkampioem geworden en is Lotte Oude Lenferink tweede geworden. Bij de junioren 3-4 (jongens) is Stef Poolman de clubkampioen geworden, Marc den Oudsten is als tweede geëindigd en Tobias Boers als derde.
Bij jeugd 1-2 is Merel Kraaijenhof clubkampioen geworden, Geralda Woolderink is als tweede in het klassement geëindigd en Anouk Hof als derde. 
Bij de jeugd 1-2 heren is Hans-Jan Westerhof clubkampioen geworden, Jesse Derk van Schravendijk is als tweede geëindigd in het klassement en Ruben van de Ven als derde.
Bij de senioren D1 is Anouk Rekers de clubkampioen bij de dames geworden. Bij de heren was er helaas geen deelname in deze categorie. Bij de senioren open (dames ) is Loraine Seiger clubkampioen geworden bij de heren senioren open is de clubkampioen Marcel Reefhuis geworden. In deze laatste categorie is Jan Willem Heuten tweede geworden.
 
Algemene clubkampioenen 2013-2014 zijn geworden bij de dames Merel Kraaijenhof en bij de heren Hans-Jan Westerhof. Zij hebben namens WS Twente overall de meeste FINA-punten bij elkaar weten te zwemmen. Beiden worden vermeld op de verenigingsplaquette van clubkampioenen.
 
 
Allen van harte gefeliciteerd met jullie PR(s) en/of medaille(s) en veel succes komend seizoen. Het weekend in Epe was een leuke start hiervan. Uiteraard ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!