Minioren maken hun entree op NK Estafette [22/09/2019]

Acht van onze WS Twente minioren hadden al een tijdje spanningsvol uitgekeken naar 22 september 2019.

Maar eindelijk konden vandaag Romyrle, Emma, Noor, Marlinde, Dani, Teun, Bjorn en Viktor,  WS Twente weer op de nationale minioren-kaart zetten tijdens de Nederlandse Estafettekampioenschappen in Eindhoven.

Voor de KNZB is dit traditioneel de start van het seizoen, maar onze Epe-gangers weten natuurlijk wel beter.

Om aan dit toernooi mee te mogen doen, moeten de gezamenlijke tijden van de 4 zwemmers (op een bepaalde afstand) bij de beste 20 teams horen van Nederland. Dit zegt natuurlijk al genoeg over de kwaliteit van onze zwemmers en dat de KNZB hen wel moest uitnodigen.

In een prachtige zwemarena met heel veel publiek hebben de acht supergoed gezwommen op de verschillende afstanden. Waar andere teams om de haverklap werden gediskwalificeerd door de strenge jury, zwommen de acht onder leiding van Manon en Gerard, zonder dissen hun 50 meters.

Iedereen heeft natuurlijk zijn specialiteit en favoriete slag, maar het teambelang en het plezier stond voorop tijdens de estafettes.

Uiteindelijk zijn de jongens 16e geworden van de 20 teams en de meisjes gedeeld 17e.

Zij, en natuurlijk ook de badrand ouders, kunnen apetrots weer op de club verschijnen en ze zijn allemaal weer een hele leuke ervaring rijker.