Minioren-Junioren Circuit deel 1 [28/09/2019]

Vandaag werd het eerste deel van de Minioren-Junioren Circuit gezwommen in Wierden. Vorige week zwommen sommigen nog in een olympisch bad in Eindhoven en vandaag in een toch wel moeilijk te omschrijven zwembad.

Een grote groep WST-zwemmers konden hun borst nat maken voor de eerste nieuwe KNZB challenges: de Minioren 4 en later zwommen de 25m vrije slag met 2 verplichte koprollen in het water; onze jongste Minioren de 50m borstcrawl benen met plankje; de Junioren 1 en 2 de 100m borstcrawl benen met plankje en de Minioren 5 en 6 sloten de dag af met de 15m vlinderslag benen onder water.

Deze nieuwe zwemonderdelen zijn toegevoegd om bepaalde zwemtechnieken beter te ontwikkelen en te stimuleren.

Nou, het was inderdaad een grote chaotische uitdaging voor de kinderen. Zelfs de hoofdscheidsrechter en tijdwaarnemers klaagden al dat ze zelf geen idee hadden wat ze aan het beoordelen waren. 

De twee multifunctionele ploegleiders hadden vandaag hun handen vol aan onze jonge en oudere zwemmers en zwemsters. Ze functioneerden naast ploegleiders ook als trainers, dokters, mental coaches, naar de voorstart-stuurders en tijdwaarnemers. 

Het is mooi om te zien dat zo vroeg in het seizoen er toch al weer veel PR’s gesneuveld zijn. De kinderen kregen tijdens de trainingen al complimenten dat de prestaties na de zomervakantie al weer op een goed niveau liggen.

De zwemmers die overgekomen zijn van EZC uit Enschede zijn ook al lekker geïntegreerd in onze groep en laten nu ook al mooie prestaties zien.

Als dit de tendens wordt voor dit WST zwemseizoen, gaan we nog leuke wedstrijden tegemoet.