Minioren limiet deel 1 in Enschede [13/10/2019]

Vandaag werd de eerste Minioren limiet wedstrijd gezwommen in zwembad het Slagman in Enschede. In meerdere opzichten was het toch wel een belangrijke en beladen wedstrijd.

Ten eerste konden onze zwemtalenten hun persoonlijke records aanscherpen om in beeld te komen bij het selectiecomité voor de Minioren Clubmeet in Zwolle in November. Een beetje gestuurd door nerveuze ouders is er de laatste weken veel gerekend en is de zwemfocus op de juiste afstanden gelegd. Vooral bij de Minioren 6 jongens van 2008 is de concurrentie groot.

Ten tweede omdat enkele van onze nieuwe WS-Twente aanwinsten de basis van hun huidige prestaties hebben gelegd in dit Enschedese zwembassin. Daar profiteert WS-Twente nu van en hier kunnen de trainers mooi op voortzwemmen (borduren staat een beetje raar bij een zwemclub).

Tussen de golfbanen en in een sauna-achtige omgeving was het een supersnelle maar hele leuke sportieve wedstrijd.

Aangemoedigd door twee ontspannen ploegleiders en een tribune met hoppende ouders zette iedereen zijn beste zwembeentje voor en zijn er toch weer mooie persoonlijke records gezwommen. Goed om te zien dat iedereen zo leuk met elkaar omgaat. De jongste minioren zitten zij aan zij met de ouderen. Natuurlijk is er concurrentie en zijn de persoonlijke records belangrijk, maar de gunfactor tussen onze minioren is hoog. Het zwemplezier stond ook vandaag weer bovenaan.