Overijsselse Minioren Club Meet 9 november 2019 [11/11/2019]

Bij de Overijsselse Minioren Club Meet in Zwolle is de jongste jeugd van WS Twente goed voor de dag gekomen. Onze zwemmers en zwemsters reikten op zaterdag 9 november tot een zesde plek.

Het thema voor de wedstrijd was carnaval. Alle verenigingen hadden hun creativiteit flink aangesproken. WS Twente kwam ook kleurrijk voor de dag en er was een fraai spandoek gemaakt. Daarna mocht het water worden opgezocht. De aanwezige jury was streng doch rechtvaardig: bij veel onderdelen regende het diskwalificaties voor alle verenigingen. Gelukkig werd dat gecompenseerd met fraaie zwemprestaties.

WS Twente opende met een 8e plek op de 4x50m vrij gemengd (Fabian Pol, Marthe Wissink, Fynn Lentfert en Isa Loman). Op de 100 meter wisselslag scoorden Thomas Habing, Teun van Weeren en Viktor Post goed voor hun club.

Op de 100 meter vrije slag viel een mooie 4e plaats te noteren voor Noor Kousman, die haar beste tijd met 5 seconden verbeterde naar 1.30.82. Op de 50 meter vlinderslag werd ze zesde. Bij de jongens reikte Bjorn Scholten tot een prima zesde plek op de 100 meter vrije slag. Ook hij was drie seconden sneller dan ooit tevoren, 1.13.67.

Op de 50 meter vrij scoorden Marlinde ter Maat en Joya Korouma fraaie top-10 klasseringen. Op de estafette 4x50 meter schoolslag zwom het gemengde team naar een tweede plek in de samenstelling Noor Kousman, Dani Yefimov, Emma Steenbrink en Thomas Habing.

Silas Demming en Thomas Habing wisten een mooi resultaat neer te zetten op de 50 meter vlinderslag, waarbij Silas zijn beste tijd met drie seconden aanscherpte tot 41.56. Marlinde ter Maat kwam op de 100 meter rugslag tot een zevende plek in 1.37.22, net iets boven haar snelste tijd. Op de 50 meter rugslag zette Isa Loman een keurige 49.96 neer.

WS Twente sloot af met wederom een tweede plek op de estafette: dit keer op de 4x50m wisselslag jongens met Viktor Post op rugslag, Dani Yefimov op schoolslag, Thomas Habing op vlinderslag en Bjorn Scholten op de afsluitende 50m vrijeslag. De meisjes evenaarden dat bijna met een derde plek op de estafette 4x50m vrijeslag met Emma Steenbrink, Noor Kousman, Joya Korouma, en Marlinde ter Maat.