JONG LONG COURSE CHALLENGE [03/12/2019]

Na weken van intensief trainen en de nodige gezonde spanning vooraf, was daar onze Jong Long Course Challenge (JLCC) voor de minioren. In een spetterende ambiance, konden ze eindelijk laten zien of de vele bad-uren zijn zwemvruchten afgeworpen hadden.

Zouden hun verborgen talenten gescout worden door de KNZB trainers van het OC (Opleidings Centrum) of het HPC (High Performance Centrum)? Alle sporters die in één van die centra zwemmen ontvangen automatisch een status als nationaal talent.

Van Twents naar Nationaal talent, wie droomt daar niet van?

Ondanks dat een paar NL-team iconen andere zwemverplichtingen hadden, was er best nog een grote groep nationale toppers aanwezig van verschillende clubs, die zorgden voor het nodige zwemmersgeweld en hele mooie tijden.

De meeste minioren hebben wel een selfie met of een handtekening van Olympisch kampioen Ferry Weertman weten te bemachtigen. Of ze hebben mogen inzwemmen op dezelfde baan als hun, soms onbekende, nationale zwemidolen. Dat wordt de komende tijd niet douchen.

In ons, tot nationale zwemarena omgebouwde sportbad  werd er weer super gezwommen. De leuke sfeer en het hoge niveau van de LCC gaf iedereen vleugels en Swimrankings maakte vandaag weer overuren om alle minioren PR’s aan te passen.

Wat een unieke ervaring voor iedereen en hopelijk willen ze hier een jaarlijkse wedstrijd van maken.