Zwemmarathon luidt 2019 uit [01/01/2020]

Op zaterdag 28 december hebben leden van de masters en de beide selecties meegedaan aan de zwemmarathon van WS Twente. Na de geslaagde editie van vorig jaar voor het goede doel (Kika), hebben veel WS Twente leden de kans aangegrepen hun grens dit jaar nog één keer te verleggen. Met meer dan 50 aanmeldingen was het ook dit jaar weer een bijzonder geslaagde zwemmarathon.

In het sportbad ging ieder voor een uitdaging op eigen niveau, variërend van 100, 80 of 60 x 100 meter in drie uur of in vrije starttijd of estafettevorm zoveel mogelijk 100-meters zwemmen. Onder de luide klanken van huis-dj Daniël Groeneweg werden we gemotiveerd de marathon te voltooien. Bijzonder was dat bijna iedere deelnemer tot het eind is gebleven, ook als een zwemmer eerder was gestopt. Veel supporters kwamen de zwemmers aanmoedigen en gaven ons net dat extra steuntje in de rug.

Onze dank gaat uit naar onze vrijwilligers Hiltje Booltink, Marga Buursink en de familie Groeneweg voor hun hulp bij het toezicht en verloop van de ochtend. Ook danken we al onze spontane vrijwilligers die de zwemmers hebben geholpen met tellen en de fotograaf Rutger Spoelstra voor de foto’s. Ten slotte de sponsor AthleteSportsWorld (https://www.athletesportsworld.com/nl/) voor de sportdrank, badmutsen en bidons.

Voor volgend jaar zoeken we nog mensen die graag mee willen helpen organiseren. Mocht je interesse hebben meld je via de masters bij Marcel Reefhuis. Volgend jaar is het voornemen om er weer een goed doel aan te koppelen.