2e selectie behoudt 5e plaats na 3e competitieronde [17/01/2020]

Zondag 12 januari 2020. Tijd om met een groep van 49 zwemmers af te reizen naar Almere voor de 3e competitiewedstrijd. Door de ruim aangehouden reistijd van de busmaatschappij waren we een uur te vroeg aanwezig bij het “Sportcomplex Almere Poort”.

Nadat de recreatie zwemmers het bad hadden verlaten, het wedstrijdbad was opgebouwd, het publiek een plekje had gevonden op de krappe tribune langs de rand van het zwembad, de zwemmers hadden ingezwommen, op tijd de eerste zwemmers waren omgeroepen, was het wachten op de juryleden………….

Uiteindelijk een kwartier te laat begon de wedstrijd met de gebruikelijke estafettes. Altijd weer een geweldig onderdeel van de wedstrijd. Zoals altijd werden onze zwemmers onder luid gejuich van de overige zwemmers en de altijd aanwezige “WS TWENTE toeter” naar de finish geholpen. Wat resulteerde in een mooie 2e en 4e plek voor de heren op de 4x50m vrije slag en een 3e en 4e plek voor de dames op de 4x50m vrije slag.

Onder warme omstandigheden en met een redelijk uitgedunde ploeg (waar vooral wat Senioren ontbraken) zette iedereen weer zijn beste beentje voor om onze 5e plaats in deze landelijke C1 klasse vast te houden. En dit is gelukt …. GEWELDIG TOCH. Dit naar tevredenheid van de trainers die tevreden terugkijken op de wedstrijd waarin ook aan het einde van de wedstrijd onder de lastige omstandigheden toch nog goed werd gepresteerd.

Met deze stand en de voorsprong op nummer 9 kan het eigenlijk niet meer mis gaan en kunnen we consolideren in deze landelijke klasse. SUPER.

Alle zwemmers, trainers, vrijwilligers en meegereisde ouders bedankt en op naar de laatste ronde in Lochem.