Minioren Junioren Circuit deel 3 in Oldenzaal [21/01/2020]

Zondag 19 januari werd het 3e deel van het Minioren / Junioren Circuit gezwommen in Oldenzaal.

Een leuke zwemmersmix van ongeveer 30 minioren en junioren moest het opnemen tegen verschillende clubs uit de regio.

De KNZB-bobo’s hadden een zwaar programma in elkaar gedraaid met natuurlijk ook dit keer weer de prestatie-verhogende challenges. Dit keer de 25m vrije slag met 2 koprollen voor de jongste talenten en 50m borstcrawl met plankje voor de rest.

Onder de bezielende begeleiding van een observerende en tip-gevende zwemtrainer en onze senior ploegleider met zijn motiverende adjudant, werden de nodige baantjes gezwommen.

De meesten hadden geen problemen met de toch wel tropische temperaturen, maar bij sommigen leverde de warmte waanbeelden en rekenproblemen op. Bij de eerste challenges was er meteen verwarring over het aantal koprollen. Best een aantal kinderen deden maar 1 koprol, maar de kamprechter was stellig in de observaties en visie, dat het er echt wel 2 waren.

 

Bij deze Circuit wedstrijden (5 in totaal verspreid over het hele) komen alle afstanden 2x voorbij en vooral de minioren proberen met hun tijden bij de beste 18 zwemmers van Overijssel (op de verschillende afstanden) te zwemmen. Dan mogen ze aan het einde van het seizoen meedoen met de minioren-finales. Alle afstanden zijn nog lang niet gezwommen, maar we staan er zeker goed voor.

Verder wordt er bij elke Circuitwedstrijd naar de individuele prestaties gekeken en krijgen de eerste 8 zwemmers van elke afstand punten. Die worden bij elkaar opgeteld en daaruit resulteert een Meerkamp klassement.

Uiteindelijk zouden we met 3 gouden, 2 zilveren, 1 bronzen en een heleboel 5e/6e/7e/8e medailles naar huis mogen, maar dat was opnieuw een illusie. De medailles waren niet op tijd binnengekomen.