Minioren limiet deel 3 [31/01/2020]

Zondag 26 januari 2020 werd de 3e Minioren limiet-wedstrijd van dit seizoen georganiseerd in het nieuwe zwembad van zwemclub de Dinkel in Denekamp.

Wat een positief verschil met het oude zwembad. Dit wedstrijd-bad nodigt echt uit om goed te presteren en om een limiet mee naar huis te nemen.

 

Alweer de 3e limietwedstrijd voor de meeste aanwezige minioren, maar ook wel weer spannend voor de mini-minioren die hun 1e of 2e wedstrijd mochten zwemmen. Bemoederd door de ploegleiding en zelfs begeleidt tot aan het startblok werd de spanning meteen weggenomen. Hier en daar moet zeker nog aan het duiken van het startblok en de zwemtechniek gewerkt worden, maar de basis is er zeker.

Niet alleen bij de kleintjes, maar ook bij de oudere minioren zijn ze nog steeds ‘superblij’ met de uitvinder van de vlinderslag, mijnheer Tumpek, die als eerste in 1952 de dolfijnbeenslag introduceerde.

 

Bij deze limietwedstrijden kan iedereen afstanden kiezen uit een KNZB lijst. Vaak geholpen door meerekende zwemouders, die de komende kampioenschappen nauwlettend in de gaten houden, worden de beste afstanden gekozen. Soms alleen omdat er nog geen tijd staat (NT), of omdat de PR nog wel wat aangescherpt mag worden.

 

In deze mooie ambiance konden deze zondag de nodige PR’s en limieten bijgeschreven worden in de WS-Twente registers.

Als jullie meer willen weten over de limieten, kun je googelen op KNZB Meerjaren Selectie Systeem.