Regionale Estafette Kampioenschappen [08/02/2020]

Zaterdag 1 februari jl. werden de estafette kampioenschappen korte baan (regio oost) gezwommen in Nijverdal.
Zwembad het Ravijn was het decor voor de wedstrijd tussen de 22 deelnemende verenigingen uit Gelderland en Overijssel, die met 447 zwemmers op de startblokken verschenen voor de 440 te zwemmen estafettes.

Er werd sterk gezwommen, met veel tijdverbeteringen tot resultaat. De 23 zwemmers van WS Twente namen deel aan 26 estafettes, waarvan er 5 met een medaille (alle goud!) werden afgerond. Opvallend: Alle medailles werden door de herenselectie behaald.

De dames zwommen ook sterk en hebben op veel afstanden het podium nét niet gehaald. Wel werd op de bijna alle estafettes sneller gezwommen dan de inschrijving.

Binnen het medailleklassement, eindigde WS Twente daarmee op een verdienstelijke 3e plaats. In het totaalklassement (punten) eindigde WS Twente op een knappe 2e plaats, na Aqua Novio ‘94.