Corona en trainingen maart 2021 [04/03/2021]

Beste leden,

Zoals menigeen heeft gelezen is het buitenbad van het Twentebad in overleg afgelopen week opgewarmd, waardoor er weer gezwommen kan worden. De nationale selectie heeft afgelopen dinsdag afgetrapt onder de dan nog geldende COVID regels (sporten <18 jaar) en vanaf afgelopen woensdag de waterpolo onder de nieuwe COVID regels (sporten <27 jaar). De ervaringen in het avond zwemmen, veilig (groeps-)omkleden jong volwassenen, vroeg donker worden en avond “kou” zijn gedeeld en verwerkt. De waterpolo zal de maandag- en woensdagavond gaan invullen vanaf 17:00 en het selectiezwemmen de dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond vanaf 17:00.

Nu is het nog relatief vroeg donker, maar elke dag wordt dit minder en einde van de maand gaat de zomertijd in. Dan bekijken wij de mogelijkheden qua uitbreiding en verdeling zwemwater opnieuw. Op dit moment is het echt veel te koud voor onze jongste zwemmertjes om te gaan zwemmen, maar zodra het weer beter wordt zal deze groep voorrang krijgen in het vinden van een “zwem” plekje.

De zaterdag- en zondagochtend kunnen de Masters trainen tot 9:50. Echter de Masters trainen onder COVID regels ouder dan 26 jaar. Dit heeft dus direct de bekende restricties van beperkt aantal zwemmers, 1,5 uit elkaar, niet omkleden op elkaars lip, geen groepsinstructies, enz..

Gezien het weer de komende dagen zal het Master zwemmen as zaterdag en zondag starten om 8:30 in de vrieskou. Verder is het maximale aantal zwemmers in het eerste weekend maximaal 28 zwemmers te gelijk in het water (4*7). Na reflectie en ervaringen van het eerste weekend zal de ochtend start steeds verder worden vervroegd tot wij weer voor de zaterdag op 7:00 zitten en voor de zondag op 8:00. Ook kan dan mogelijk het aantal zwemmers die tegelijk in het water liggen verder worden vergroot en kan worden gezwommen in bloktijden.

De afdelingsvoorzitters en coördinatoren zullen hun de leden op de hoogte houden van toekomstige wijzigingen in de (on)mogelijkheden.

Als laatste hopen wij natuurlijk dat wij weer snel “gewoon” kunnen en mogen zwemmen binnen en buiten. Het is en blijft een bijzondere periode als mens, als lid en als vereniging. Het is deels overleven en maximaal met elkaar de flexibiliteit opzoeken in mogelijkheden van wat wel. Echter het belangrijkste is om met elkaar gezond te blijven, zodat wij ergens in de toekomst elkaar weer kunnen verenigingen in gezamenlijk sporten en ontmoeten.

Met vriendelijke zwemgroet en veel gezondheid Hans Westerhof