Next Generation Meet Hengelo [15/06/2021]

In het Twentebad Hengelo zal op zaterdag 26 en zondag 27 juni de inmiddels beproefde Qualification Meet gaan plaatsvinden. Eerdere edities in Rotterdam en Eindhoven waren voor de senioren topzwemmers in Nederland succesvol. In Hengelo zal de jeugd meer centraal staan.

Van 6 t/m 11 juli worden de Europese Junioren Kampioenschappen gehouden in Rome en de wedstrijd in Hengelo zal de laatste kans worden om zich te kwalificeren voor de EJK. De EJK wordt in het Europese zwemmen gezien als een belangrijke springplank richting topsport. Jeugdbondscoach, tevens trainer van het opleidingscentrum Hengelo, Jeroen Rademaker zal na afloop van de wedstrijden in Hengelo bekend maken welke jeugdsporters zullen afreizen naar Rome.

Naast EJK kwalificatie zullen ook de junioren zwemmers (leeftijd 15/16 jaar) de kans krijgen zich te kwalificeren voor een internationale trainingsstage. Een deel van het Olympisch zwemteam zal de wedstrijd in Hengelo tevens gebruiken als testwedstrijd richting de Olympische Spelen. De grootste boegbeelden zullen echter ontbreken omdat zij deelnemen aan een internationale wedstrijd in Rome. Tot slot worden de wedstrijden voor een beperkte groep buitenlandse en Nederlandse clubzwemmers opengesteld.

Al met al belooft het op 26 en 27 juni een waar zwemspektakel te worden met gearriveerde en aanstormende toppers.

WS Twente is zeer verheugd om in nauwe samenwerking met het Twentebad de Next Generation Meet Hengelo te ondersteunen middels vrijwilligers, zwemwater, bad op- en afbouw, lokale media en catering.