Update corona maatregelen. [15/01/2022]

Beste leden, ouders en verzorgers,

Na elke Corona persconferentie moeten wij niet alleen als vereniging nadenken wat de landelijke regels tot gevolgen hebben, maar wij moeten ook altijd afwachten hoe de regio, gemeente en de zwembad verhuurder de regels interpreteren en incorporeren in hun dagelijkse bezigheden. Op basis hiervan kan elke afdeling binnen onze vereniging weer aan de slag om hieraan een vertaalslag te geven. Nu gaat het sluiten bij nacht en ontij, maar het openen vaak minder snel dan gewenst. Daarbij zwemmen wij ook nog in twee zwembaden met elk een eigen verhuurder en interpretaties. Het zwembad in Borne is nu eenmaal een ander soortig zwembad dan die in Hengelo, enz.

Uit de diverse overleggen tussen verhuurder en huurder deze ochtend kunnen wij concluderen dat er weer veel kan en misschien wel meer dan op gehoopt. Echter er zijn wel regels. En we hebben afgelopen periode ook geleerd dat “er mag weer veel” ten opzichte van “er zijn regels ter handhaving” dit soms bij enkelen elkaar in de weg zit. Echter ieder verenigingslid moet zich blijvend bewust zijn dat het gedrag van een individu in het zwembad van invloed is op velen.

In algemeen lijn

  • Bij binnenkomst zwembad terrein mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.
  • Binnen de accommodatie 1,5 meter afstand bewaren voor alle volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Corona check blijft verplicht volgens de huidige werkwijze. Ook na de Corona check blijft mondkapje en 1,5 meter afstand de norm. Publiek is bij activiteiten van de vereniging niet toegestaan!
  • Vereniging is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de regels.
  • Luister en volg de regels op van de verhuurder en handhavend personeel

Verenigingen

  • De normale reguliere trainingstijden kan de vereniging vanaf zondag 16 januari weer gebruiken.
  • Tijdens het sporten mag mondkapje af. Dus ook op de kant in kader van het actief sporten.

Horeca

  • Horeca blijft volledig gesloten tot nader bericht.

Blijf gezond en hopelijk kunnen wij met z’n allen nu voor een langere periode zonder te veel ophef blijven sporten in onze zwembaden.


Met een vriendelijke zwemgroet namens het gehele bestuur, Hans Westerhof

Verantwoord zwemmen protocol