WS Twente 100 jaar jong! [14/07/2022]

Beste leden vlak voor de zomervakantie nog een feestelijke mededeling voor komend seizoen 2022-2023. Honderd jaar geleden, op 2 juli 1922, is de basis gelegd van de huidige vereniging WS Twente. Of te wel honderd jaar geleden geboren en nog lang niet oud.

Elke generatie voegt namelijk een stuk geschiedenis toe. Denk in de huidige tijd aan Corona. Een periode met emotie en verdriet, maar ook met flexibiliteit en doortastendheid als vereniging. Een periode waar wij ook met trots op mogen terugkijken. Wij hebben elkaar vast gepakt en elkaar door de periode van (zwembad) lockdowns geholpen. En dit kan nooit zonder de samenwerking met de zwembaden en hun personeel waar wij gebruik van mogen maken.

Flexibiliteit en doortastendheid die dus al honderd jaar bestaat en alleen kan functioneren dankzij onze vrijwilligers. Het zijn de vrijwilligers die de verenigings-DNA (mede-)vorm geven. Het zijn de vrijwilligers die zorgen dat een zwemmer en/of waterpolo team (top)prestaties kan leveren. Zonder het enthousiasme en doorzettingsvermogen van onze vrijwilligers geen sportprestaties.

Een kort stukje verenigingsgeschiedenis:

  • 2 juli 1922: oprichting van HZ&PC-Weusthag
  • 18 juni 1923: oprichting van HZC
  • 15 juni 1957: oprichting van Z&PC Heidelberg
  • 24 november 1972: fusie HZ&PC Weusthag en HZC tot HZC-Weusthag
  • 2003 waterpolo SG Twente (startgemeenschap HZC-Weusthag en Z&PC Heidelberg)
  • 31 december 2008: fusie HZC-Weusthag en Z&PC Heidelberg tot WS Twente

WS Twente is terugkijkend een afspiegeling van de maatschappelijke verandering. Van verzuilde gemeentelijke verenigingsleven, naar één gemeentelijke zwemvereniging, naar een boven gemeentelijke zwemvereniging en wie weet ooit naar een regionale Twentse zwemverenging. Het bewust zijn en blijven van maatschappelijke veranderingen zorgt dat een vereniging kan overleven.

Het komend seizoen zullen diverse activiteiten worden ontplooit, met in juni/juli 2023 een mooi verjaardagsfeest voor alle leden en vrijwilligers. Vanaf september hopen wij, ondanks dat Corona als een sluier actief blijft, mededelingen te doen. Oftewel, weet jij een gaaf feestje te bouwen voor jong en oud dan hebben wij jou straks nodig. Tot binnenkort

Met vriendelijke zwemgroet en veel zomers waterplezier, namens het bestuur Hans Westerhof (Email: hans.westerhof@wstwente.nl of voorzitter@wstwente.nl)