Twee oud WS Twente spelers naar EK 2016 [30/09/2015]

Twee oud spelers van WS Twente, Jorn Winkelhorst (Hengelo) en Eelco Wagenaar (Borne), waren door bondscoach Robin van Galen geselecteerd voor het tweede kwalificatietoernooi in Israel, waar Oranje zich heeft geplaatst voor het EK waterpolo.

In Israel speelden de Nederlandse waterpolomannen van 25 tot en met 27 september tegen achtereenvolgens Georgië, Litouwen en Israël. De nummers 1 en 2, respectievelijk Nederland en Georgië, plaatsten zich voor het EK, dat van 10 tot en met 23 januari 2016 wordt gehouden in Belgrado (Servië). Op dit Europees kampioenschap kunnen plaatsbewijzen worden verdiend voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, van 3 tot en met april 2016 in Triëst (Italië). Tien jaar geleden wist het Nederlands mannenteam zich ook al op eigen kracht te plaatsen voor het EK. Dat werd toen (in 2006) eveneens in Belgrado gehouden. In 2012 was Oranje als gastland automatisch gekwalificeerd.

Tot de geselecteerden behoren twee oud spelers van WS Twente: Jorn Winkelhorst, ook spelend in de Spaanse competitie bij CN Sant Andreu en de uit Borne afkomstige en voormalige doelman Eelco Wagenaar, tegenwoordig keeper bij Polar Bears in Ede.

(Foto: Sandra Minten Fotografie)