EMK 2016: De aanloop [24/05/2016]

Om half zeven loopt de wekker af. Mhh, ik moet aan het werk. Oh nee, ik ga naar Londen. Na een ontbijtje op weg naar Antoinette. Om zeven minuten over acht stappen we de bus in en om kwart over acht zien we Marion, Jeannette, Marcel en Hans op het station. Joop zit dan al in de trein uit Enschede. Hij heeft vast acht plekken gereserveerd in de stilte? coupe. De reis verloopt spoedig tot ik mijn kaartje aan de conductrice moet laten zien. Ik heb verkeerd ingecheckt en moet in Apeldoorn de trein uit om opnieuw in te checken. Tegen half elf rijden we Schiphol binnen. We leveren de bagage af en raken elkaar dan kwijt omdat we niet van elkaar weten dat we allemaal naar de wc gaan. Na de douane zien we elkaar weer.

Even koffie en een broodje bij Starbucks en dan naar de gate. Om een uur zitten we vol verwachting in het vliegtuig. Dan horen we dat er wat vertragingen zijn en de trekker die het vliegtuig moet verplaatsten komt niet. We hebben een vlucht van veertig minuten voor de boeg maar we moeten ruim veertig minuten wachten voor we vertrekken. Lift off is na vijftien minuten taxiën. De piloot trapt het oude ding op zijn staart en voor we er erg in hebben landen we in Londen.

Snel door de douane en de koffers oppikken en dan naar de metro. Er is wat geharrewar over het gebruik van onze pinpassen voor het openbaar vervoer en het komt er op neer dat we een kaart voor een week moeten kopen. We kunnen dan wel onbeperkt reizen. Na de metro de bus en om kwart over vier zijn we bij het huis. De bushalte is een minuut lopen dus dat valt mee.
Na ons geïnstalleerd te hebben, vijf heren op een kamer en de dames verdeeld over de andere twee gaan we naar het zwembad om de accreditatie op te halen. Veertig minuten met de bus en tien minuten lopen. Wachtrij 0. Dat is een meevaller. Daarna het zwembad in om de route te verkennen en de baden te bewonderen. Na het maken van de gebruikelijke foto’s op weg naar een restaurant. We komen terecht bij Jamie’s Italian Restaurant. Lekker gegeten maar het mocht iets meer zijn. Daarna boodschappen voor het ontbijt dat Antoinette morgenvroeg gaat maken en terug naar “ons” huis. Om kwart voor tien zijn we er weer. Iedereen even internetten en vroeg naar bed.

Dinsdag is de dag van het verkennen. Om negen uur genieten we met volle teugen van het Engels ontbijt dat door Antoinette vrijwillig is klaargemaakt. Om elf uur zijn we op het zwembad om in te zwemmen en de routes te verkennen. We zwemmen uiteraard eerst in het Olympisch zwembad, nemen wat foto’s en ontmoeten bekenden. Daarna even in het veredelde inzwembad. Om twee uur, als we de natte spullen thuis hebben uitgehangen en wat hebben gegeten, vertrekken we naar South Wark. We wandelen over de London Bridge, Millenium Bridge, rond St Pauls Cathedral en daarna de Tower of London. Op de terugweg gegeten in een Carribean restaurant met spicy chicken op het menu. Daarna snel boodschappen gedaan voor het ontbijt en terug naar huis. Om elf uur is het bijna stil. Woensdag is immers het begin van het evenement. Janneke zwemt de 200 wissel en 800 vrij, Marion, Jeannette, Marion en Marcel de 800 vrij.