EMK 2016: Woensdag, dag een van het EK [25/05/2016]

Om negen uur is het toch echt tijd om op te staan. De rest is al bijna klaar met het ontbijt. Marion en Jeannette zijn al helemaal klaar voor de 800m. Op de site van het EK kijken we via livestream naar Janneke op de 200m wissel. Helaas voor Janneke haalt ze de limiettijd van 3.20.00 niet. Haar tijd is 3.21. Het valt ook niet mee om de eerste afstand op zo’n evenement goed te zwemmen. Er komt zoveel op je af dat de concentratie er onder lijdt.

Rond half elf vertrekken Marion en Jeannette naar het zwembad. Hun limiettijd is resp. 11.53 en 11.47. Wij gaan wat later om ze aan te moedigen. Het is een drukke dag en de busreis duurt bijna twee keer zo lang. Maar we zijn ruim op tijd. Janneke is niet ontevreden over haar 200m wissel. De hectiek rond de callroom en het niet duidelijk de procedure doorgeven zal meegeholpen hebben zat ze niet de limiettijd heeft gezwommen.

Dan is het tijd voor Janneke op de 800m. Er starten twee series. Aan elke kant een. De eerst startende serie heeft blauwe badmutsen de tweede witte. Na de start van de eerste serie wordt gewacht tot deze een halve baan heeft afgelegd. Dan gaat serie twee van start. Deze procedure heeft in de eerste series voor heel wat verwarring gezorgd. Janneke laat zich hierdoor niet afleiden en zwemt een strakke 12.59.11. Hier is ze heel tevreden mee.

Dan is Marion aan de beurt. Zij is wel onder de indruk en kijkt alleen maar naar de eerste serie die aan komt zwemmen en vergeet om in de starthouding te gaan staan. Als haar serie vertrekt staat zij nog op het startblok. Snel er achteraan en halverwege de baan is ze al weer op gelijke hoogte. Toch loopt de 800m niet lekker. Ze is te veel bezig met de vreemde start. Haar eindtijd is 12.01.83. Een serie later is Jeannette aan de beurt. Zij heeft al even op de tribune gekeken naar de starts. Jeannette zwemt een strakke race en eindigt als tweede in de serie terwijl ze als negende ingeschreven is. Haar eindtijd is 11.35.91. Als de dames op de tribune verschijnen heeft Marion een zakje ijs op haar pols. Ze heeft de lijnen een aantal geraakt en de pols is al aardig dik. Maar ze heeft natuurlijk wel uitgezwommen.

Marcel is de volgende maar hij moet in het inzwembad zwemmen. Tegen half zeven mag hij van start. Marcel is tevreden over zijn tijd van 9.54.96. En hij eindigt in de top 20 van de 35+. Wij kunnen Marcel nog net zien aantikken op de tablet want we zijn wat eerder weggegaan om boodschappen te doen. Daarna is het pasta koken. We moeten het eten lang warm houden want de bussen kunnen niet doorrijden vanwege al het verkeer. Daarom smaakt het des te beter.

Morgen zwemt Joop als enige van WS Twente. Hij moet voor 50m school door de mallemolen. Hij heeft wel zes supporters.