EMK 2016: Zaterdag [28/05/2016]

Vandaag loopt om half zes de wekker af. Waarom moet ik ook zo nodig de 200 rug zwemmen? Om kwart over zes zitten Antoinette en ik in de bus. Om zeven uur lopen we het zwembad in. Ik koop een kop koffie en ga mij rustig voorbereiden in een kleedruimte waar ik lekker alleen zit. Ik kleed mij om en ga naar de callroom. Onderweg pik ik Bart op en samen lopen we door. We moeten weer terug naar de ingang en daar links een deur door. Deze is in een fitnesruimte naast het bad en is niet echt warm. Blijven bewegen dus. We babbelen wat met mede Nederlanders om de tijd te doden. Frans zwem intussen zijn 200 rug tegen dezelfde tegenstander als op de 50 rug. De Hongaar is de eerste 50 meter ruim op kop maar op de tweede baan komt Frans langszij. De keerpunten van Frans zijn veel beter. Frans kan er echter niet voorbij komen en op de laatste 50m geeft de Hongaar nog wat gas bij en wint met drie seconde voorsprong. Eindtijd 3.16.66. Dan wordt mijn serie opgeroepen. Nummer 13. Zal dat goed gaan? De stoelendans begint weer en na drie stoelen gehad te hebben schuiven we de zwemzaal in. Daar begint het weer van voor af aan. Hier zie ik Bart zwemmen. Hij zwemt in een constante race naar 3.16.19. De vierde serie stoelen is de laatste voor de start. Intussen heb ik mij voorbereid. Bril op, badmuts op.

De start verloopt goed maar al snel merk ik dat ik niet zo uitgerust ben. Het gaat zwaar. Ik denk baan 9 al ver achter mij gelaten te hebben (ik zwem in 8) maar zie die zwemmer vlak voor ik het eerste keerpunt maak al weer terug komen. Dan maar gewoon door lijven zwemmen, nergens aan denken. Over drie minuten is het achter de rug. Ik tik aan in 3.14.92 en daar ben ik best tevreden mee. Al wil je altijd sneller.

Als ik mij gedouched, aangekleed en voorzien van een beker koffie (gedoneerd door Antoinette) op de tribune zit zien we (Antoinette, Jan Willem, Bart, Joop en ik) Marcel zwemmen. Marcel is tevreden met zijn tijd. Hij heeft niet de macht om sneller te zwemmen. Vroeg opstaan is niet zijn ding. Tijd 2.34.54.

Ik vertrek naar huis om te rusten. Daar kijk ik samen met Jeannette en Marion de 50 vlinder van Hans en Ivo. De mannen hebben door een miscommunicatie in het zwembad niet kunnen inzwemmen. Ivo is eerst en zwemt 33.41. Twee serie later is Hans aan de beurt. Hij zwemt met zere keel en een snotneus 31.57. De echte mannen blijven in het zwembad want straks volgt voor beiden de 100 vrij. 199 series zijn hiervan bij de mannen. En als je buiten staat kom je niet zomaar weer binnen. Tijdens de 200 rug deze ochtend is het binnen stil en buiten druk in de rij….???

Om vijf uur gaan we naar het winkelcentrum om daar met het hele huisje behalve Joop te eten. Hierna moeten Janneke, Marion en Jeannette nog de 400m zwemmen en uiteraard onze bikkels van de 4x50 estafette. Het is nu tien voor negen en Janneke duikt net het water is als Marcel, Antoinette en ik thuis komen. Het duurt een uur tot anderhalf uur om op de tribune te komen vanwege de lange rij wachtenden. Daar wachten we niet op. We volgen haar op de tablet. Inschrijftijd van Janneke is 5.59. Ze komt uit op een tijd van ja wat? De techniek laat ons in de steek. Geen uitslag van serie 50 op het scherm. In de uitslag staat een tijd van 6.12.89.

Zondag is weer een vroege en lange dag. 200 school voor Jan Willem, Jack en Joop. De 50 vrij voor Ivo, Hans en Marion. Frans en Antoinette zwemmen de 100 rug als slotstuk. Daarom komen de 400m en de 4x50 meter vrij morgen in het verslag. Ik ga zo op een oor.