Geslaagde interne zwemwedstrijd [07/06/2016]

Zondag 22 mei jl. konden de jongste zwemmer van WS Twente hun kunsten laten zien tijdens de interne zwemwedstrijd, die twee keer per jaar wordt gehouden.

De wedstrijd is bedoeld om de beginnende zwemmer kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen.

Om 7.45 uur stroomde zwembad 't Wooldrik vol met enthousiaste zwemmers, waarvan sommigen toch wel een beetje zenuwachtig waren. Het was voor hun de eerste wedstrijd met een echte scheidsrechter en een echte starter.

Om 8.00 uur stonden de trainers van de kinderen klaar op het startblok om de eerste 25 meter vlinderslag te zwemmen. Daarna was het de beurt aan de kinderen.
Het programma werd vervolgd met de rugslag. Voor de kleinsten 25 meter, voor de wat oudere kinderen 50 meter. Daarna was er een kleine pauze en werden de harde werkers voorzien van ranja met wat lekkers.

Aan het eind van de pauze werd één van de trainers uitgedaagd voor een baantje vlinderslag. Dit liet hij natuurlijk niet over zijn kant gaan. De uitdaging werd aangenomen en, helaas voor de kids, door hem gewonnen. Blijven oefenen, jongens en meisjes!.

Na de pauze zwommen de kinderen om het hardst. Eerst nog de schoolslag en daarna de borstcrawl. De meer ervaren zwemmers en kinderen, die dat wilden, lieten daarna nog een demonstratie 100 meter wisselslag zien en toen was het tijd voor de ludieke estafette.
Voorzien van zwemattributen als een plankje en een pullbuoy, maar ook met een gekke zonnebril, een petje en zelfs een zwaard zwommen ze zo snel mogelijk naar de overkant om alles over te dragen aan de volgende zwemmer. Aanmoedigen mag en gebeurde ook volop!

Ook komend zwemseizoen zal er weer een interne wedstrijd zijn, dus houdt de website www.wstwente.nl in de gaten.

Mocht je nu ook zin hebben om te komen zwemmen…..
Neem eens een kijkje op de website. Je kunt in Borne en Hengelo zwemmen en natuurlijk mag je altijd gratis een aantal proeflessen volgen.

Foto’s van Peter Broshuis

Klik hier voor meer foto's