Tweede deel project Toekomst Twentebad [23/12/2016]

Het tweede deel van het project Toekomst Twentebad staat voor 2017 gepland. Het is een ingrijpende renovatie van het 50 meter sportbad en alle bijbehorende voorzieningen. Zo komt er op het sportbad een vast dak met volledig transparante gevels die gedeeltelijk open kunnen in de zomer. Eind 2017 beschikt Hengelo hiermee over een modern, energiezuinig sportbad. De aanbesteding is, onder voorbehoud van de voorlopige gunning, gewonnen door de Hengelose vestiging van Dura Vermeer.

Langebaan wedstrijden
Het sportbad is bestemd voor de individuele- en vereniging zwemsport, schoolzwemmen, uiteenlopende verhuur en in de zomer ook recreatief gebruik. Hengelo is dan de enige locatie in Overijssel en de rest van Oost-Nederland waar langebaan wedstrijden en trainingen gehouden kunnen worden.

Renovatie
De renovatie staat gepland van 1 maart tot 1 december 2017. Het betreft een ingrijpende renovatie van het 50 meter sportbad en alle bijbehorende voorzieningen. Dit betreft onder andere:
Volledig vervangen van alle honderden meters leidingwerk

Nieuwe watercirculatie om te kunnen voldoen aan de eisen van de nieuwe zwemwaterwet.

  • Renovatie lekke betonnen bassin
  • Volledig vervangen van het oude verzakte perron inclusief nieuwe funderingen
  • Plaatsen flexibele keerwand op precies 25 meter
  • Plaatsen vast dak met volledig transparante gevels die gedeeltelijk open kunnen in de zomer
  • Nieuwe sanitaire- en kleedruimtes als vervanging van de tijdelijke units
  • Diverse voorzieningen voor mindervaliden
  • Verduurzaming waterbehandeling en energievoorziening
  • Voldoen aan de KNZB eisen voor officiële langebaan (50m), kortebaan (25m) en waterpolowedstrijden

Voorlopige gunning
Woensdag 21 december waren de presentaties van de ontwerpen voor de Aanbesteding Fase II Toekomst Twentebad. De drie inschrijvingen waren alle drie indrukwekkend en binnen de begroting, maar de selectiecommissie is toch tot een unaniem oordeel gekomen. De aanbesteding is, onder voorbehoud van de voorlopige gunning, gewonnen door de Hengelose vestiging van Dura Vermeer met als grootste onderaannemer Van Dorp installaties (ook uit Hengelo). Onderstaande foto is het voorlopig ontwerp van Slangen+Koenis architecten.

Bron: hengelo.nl